Pozovite nas:  +387 (0) 33 627 601

HRT 1 o velikom hercegovačkom gradilištu

on .

  

HRT 1 o velikom hercegovačkom gradilištu - priča o poddionici Zvirovići-Kravice, najjužnijoj dionici autoceste Koridora Vc od Počitelja do Bijače.

Ovako je probijen tunel na Koridoru 5C!

on .

  

Bosanskohercegovačka kompanija ENTEA d.o.o. Sarajevo, čija je osnovna djelatnost gradnja cesta i autocesta, te jedna od vodećih kompanija u zemlji i regionu u oblasti tunelogradnje, na jučerašnji dan - Dan državnosti je, kako je i najavljeno, uspjela probiti tunel Bijela Vlaka.

Koridor 5C: Probijen tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići - Kravice

on .

 

"JP Autoceste FBiH poklanja građanima BiH za Dan državnosti još jedan uspješno završeni objekt na Koridoru 5C. Istrajat ćemo u našem radu, a završetak tunela Bijela Vlaka je pokazatelj da uspješno ostvarujemo planirane ciljeve", izjavio je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH.

Svečano probijanje tunela Bijela Vlaka 25. novembra

on .

 

Prokopavanjem posljednjih metara stijene, u ponedjeljak, 25. novembra, na Dan državnosti, u 12 sati biće upriličeno svečano probijanje tunela Bijela Vlaka na dionici autoputa Koridora Vc, Zvirovići-Kravice.

Na Dan državnosti proboj tunela Bijela Vlaka?

on .

 

Velika je želja da "Entea" našim građanima za Dan državnosti pokloni proboj tunela Bijela Vlaka, posebno zato što je sličan poduhvat ostvaren i na Dan nezavisnosti ove godine, kada je probijen tunel Vijenac.

Svečano na Koridoru 5C: Probijen tunel Vijenac dug 3 km

on .

  

Probijena je jedna, tzv. lijeva cijev tunela, a u drugoj je preostalo još oko 300 metara, što bi trebalo biti prokopano za 20-ak dana, čime će biti završena prva faza gradnje. Nakon što su slovenačke kompanije SCT i Primorje, kao prethodni izvođači radova, otišle u stečaj, izgradnja tunela Vijenac u augustu prošle godine povjerena je konzorciju bh. građevinskih kompanija koji čine Euroasfalt Sarajevo - kao lider konzorcija, Hidrogradnja Sarajevo, ŽGP Sarajevo, Entea Sarajevo i Butmir Sarajevo, koje su ranije bile angažirane kao podizvođači.

Na Dan nezavisnosti BiH će biti obilježeno probijanje tunela Vijenac

on .

  

Svečanosti će, između ostalih, prisustvovati ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, koji je guverner u ime BiH pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj, resorni ministri Damir Hadžić i Enver Bijedić, premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak te predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, finansijeri projekta. Tom prilikom prisutnima će se obratiti premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić i direktor Euroasfalta Hamed Ramić.

Kontakt

 

  •   +387 33 627 601
  •   +387 33 627 633
  •   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  •   Hifzi Bjelevca 82
  •   71210 Ilidža, Bosna i Hercegovina

Zaposlite se kod nas!